valborg!

Jag fick ett otroligt efterlängtat samtal idag utav Malin, hon lever i turkland! =) Dock har hon inte egen telefon än men skulle fixas snart! (sa dem iallafall) Blir stugan om en stund, Glennis slutar 1300 och då blir det lunch och sen packar vi in i bilen och beger oss till paradiset!

Nu vaknade prinsen så fick bli en snabbvisit! Ha en skön valborg och helg!!

So long!


kaffe och tårta..

har vi ätit ute på Jenny och Mikaels härliga altan=) Mycket gott var det! Snart börjar Greys=) Kan inte missas! Idag har min plutt sovit 6 timmar på dagen! Inte konstigt att det tog honom 40 min att somna nu på kvällen! Men mamma ger inte upp, in och stoppa i nappen var 5:e minut och säga godnatt ännu en gång! Nu sover han så gott så!

Fick en papperskasse och en plastkasse med kläder av Jenny med oss hem, dock var dem från Sara. Men mycket av kläderna var från början Alexanders, så man kände igen en del! Mycket var dock väldigt urtvättat och en del sånt som jag inte tycker om helt enkelt, så blev väl en plastkasse att slänga men alltid bra med lite slit o slängkläder=) Strl 74-104 tror jag, mest i 86-92 men det går väl fort dit också!

Glenn är i gendalen nu och förbereder tysklandsresan, han o Martin och kanske Peter ska till tyskland och handla öl vin och sprit till Oves 50-årsfest! Som från början skulle varit en överraskning, men dock försa sig Oves mor (då hon är lite vimsig ibland) men han var glad ändå!

Nee nu ska vi nog göra iordning inför greys! Hitta mysställningen i soffan! Hoppa Linus inte vaknar bara (i alla fall innan Glenn kommer hem;))

So long!


Grattis..

..på födelsedagen Mikael! Inte troligt att han läser min blogg men nu har jag i alla fall gratulerat på morgonen! Tror att det blir en kaffe där ikväll kanske? Har inte hört något men får väl åka dit och gratta ändå! Han brukar inte vara så noga med att fira! Men barna blir nog glada att träffa Linus! Nu är det onsdag redan, veckorna går faktiskt rätt fort ändå!

Som sagt Linus satt ju helt själv i går, gjorde det fler ggr under kvällen. Han vände sig också från rygg till mage för första gången igår! Usch vad det händer mycket! Men jag är glad att jag såg när han gjorde det, första gången tog han lite hjälp av babygymet men det spelar ingen roll;) Sen for han fram o tillbaka här en stund! Igår blev det röjning när Glenn kom hem från klippningen, han blev så fin så i håret! Men frågan är om han själv lyckas göra iordning det igen! ;)

Idag blir det dammning och tvätt! Tror min första tvätt kan vara färdig nu faktiskt, och eftersom vädret är fint blir det att hänga ut den=)

Imorgon bär det av till stugan=) Ska bli skönt!!

So long!

sitta själv!

Linus satt själv i 5 minuter på golvet hemma hos gammlamormor=) Flera ggr, kanske inte i 5 min varje gång dock. Men va duktig han är=) Solen titta fram en stund när jag va där men då satt vi inne o när jag gick ut ja då gömde den sig bakom molnen igen! Äter lite lunch nu, väldigt nyttigt med smörgås va?=( Men man tager vad man haver!

Nu vaknar min nu självsittandes prins!

So long!

vart är du solen?

Jag hoppas på sol nu, den finns ju där bakom molnen, men vill inte riktigt kika fram! O Malin ingen kommentar om er sol i Turkland tack! Plutten somna för en halvtimma sen! Men sov dock till nästan halv7 idag=) Det tackar vi för!

Igår var en rätt seg dag, gjorde inte så mycket, strök, diska, promenera osv. Fick iaf skickat in deklarationen igår=) Skulle egentligen ha tränat och tänkte träna fram tills kl 17.00 då jag insåg att detta går inte! Min fot är inge bra, (har antagligen knäckt foten för mycket! Tillslut låser den sig och gör såå jävla ont! Strålar upp i benet och håller på) är dock glad idag att jag beslöt mig för att inte gå å träna då jag knappt kunde gå på foten ändå i morses!

Idag ska vi ta ett besök till havregatan tänkte vi, gammelmormor längtar nog lite nu! Fick livstecken från malin igår! Via bloggisen! Skönt att du är framme välbehållen! I helgen blir det nog årets första näs-stuganbesök=D Linus hosta börjar bli bättre nu, mer slemmig dock. Men man själv får inte ont i hela kroppen när han hostar längre! I eftermiddag ska jag städa, JIPPIE!!!! Men det behövs verkligen! Man är ju ute hur mycket som helst nu men ändå blir det stökigt här inne! SUCK!

Nej, lite kaffe och sedan disk!

So long!

shopping,inflyttningsfest/kalas,shopping

Japp då var åter en helg förbi! Den gick lika fort som vanligt! I fredags var jag och Linus i storstaden och träffade Malin för att säga hejdå på ett halvår!=( En helmysig dag men usch va jobbigt! Vi mötte henne på centralen lite efter 10.00 gick och kikade lite i affärerna köpte vårmössa, solhatt, tröja shorts till prinsen och jag fick köpt mig ett par byxor. Sedan en lunch på Fröken Olsson och sedan satt vi i solen och drack kaffe och åt glass! In på centralen för att ge lillen mat och sedan ett alldeles för hastigt hejdå! Tårarna rann som bare den på tåget! Tills Linus börja gråta, då fick mamma skärpa till sig och torka tårarna!

Medans jag stämplade busskortet kommer det en kille på 19 år och sätter sig i sätet och ställer sin stoora väska i andra och där brevid står min vagn och min Linus, och även när han börja gråta så flytta idioten inte på väsken utan lät mig stå med lilleman i famnen! Jag blir sååå förbannad! Dock var detta bara 3 avstigningar men ändå! håll din väska i knät eller sätt den på golvet framför dig! fy fan säger jag bara!

Fredagskvällen bestod av besök av Johan Larsson som ringde hit Peter och Amanda senare på kvällen kom dock typ 22.30. Pernilla, Wilma och Alice var här en stund också! Peter och Amanda blev nattgäster!

Igår åkte Glenn på Rally med Sandra och Lukas, Martin kör (han är kartläsare), så de var och kollade på honom. Jag och Linus begav oss då till mormor o morfar. De höll på för fullt i trädgårn, Får passa på när det inte är någon fotboll! Kvällen spenderades hos AK som hade inflyttningsfest på sin födelsedag! Jättefin lägenhet och underbar uteplats, där kvällen börjades med grillning. Efter blev det kladdkaka inne då det blev för kallt ute! Det blev mycket tjöt, hög musik, konsertskivor kom fram. Tack för en jätterolig kväll!

Idag begav vi oss till Trollhättan jag och Glenn, moster var barnvakt! Tänkte kolla på tv och lite annat, hade velat ha en vårjacka men icke sa nicke! Blev BH och jacka o keps till Linus. Sen begav vi oss till Coop Bygg och köpte sänglampor och golv till sovrummet (underbart)! Blev grillning hos mor o far på eftermiddagen och nu är Glenn o byter däck på bilen!

Blir kaffe och glass när han kommer hem och sedan sängen tror jag!

Tänker på dig Malin!

So long!

torsdag..

Så är det snart fredag igen! Men inte vilken fredag som helst! Kommer vara en glad förmiddag och en sorglig eftermiddag! Jag och Linus ska bege oss till storstaden och träffa Tant Malin, som på lördag flyr landet och beger sig till Turkiets varma land! =)=( Vi kommer sakna dig otroligt mycket! Men någon gång har du väl tänkt att komma hem! Så imorgon kommer vara en jobbig dag! Men behöver ju inte tänka på den förens imorgon! (kan ju försöka i alla fall)

Inatt har Linus sovit heeela natten i (hör och häpna) sitt rum, och vaknade inte förens 06.20 eller antagligen tidigare men hade tröttnat på att ligga där då! Jag borde ju vara utvilad men är nästan tröttare känns det som! Blidde ingen vaccination i tisdags då vi skulle vänta tills förkylningen har lagt sig! Dock fick vi nästan skäll för att han vägde för mycket nu,=( (dem är fan aldrig nöjda!)Så får väl se vad dem säger här sen! Igår var jag dock och tog prover! Längesen jag tyckte det var såå jobbigt som igår! HATAR verkligen nålar och jag vet itne hur många blodprover jag har tagit (miljoner) men det blir bara värre! Tur jag inte hade Linus med mig för usch vad jag grät!! Men nu är det över!

Idag blir det lite tvätt o lite strykning och förhoppningsvis en stund i solen!!!

So long!

godmorgon

Idag ska vi inte vara lika arga! Klart att man fortfarande är det, men ska inte älta om det här! Idag är det dags för vaccination, om det nu blir det med tanke på att prinsen min varit förkyld i över en vecka. Hostan tycker jag blev värre i helgen, men kände att det inte var någon idé att ringa ner igår då jag skulle dit idag, hade ändå fått vänta med att få en tid!

Igår provade vi gröt för första gången och han åt som bara den!(som med allt annat) Matvrak är han min son, fått efter pappa; ) Nu har han dock börjat vakna 05.00-05.30 igen, (kan ju bero på förkylningen) och jag tycker det är lite tidigt att gå upp, tycker hans vanor kan gå tillbaka till 7-tiden igen, men men! Tänkte åka och hälsa på gammlamormor o gammlamorfar efter BVC får väl se hur han mår efter sprutan, men sist kom det ju inte förens efter han hade sovit! Men jag hoppas han mår bättre än sist efter sprutan för det var en pärs!

Nu ska jag fixa ordning skötväska och mig själv innan det är dags för mat och färd till BVC!

So long!

....

Varför? Varför måste vissa människor bete sig så? Varför ljuger dem och berättar lögner hit och dit? Jag blir så förbannad! Hur kan man bara hitta på en sådan sak, bara för att man är arg på någon ringer man väl inte och gör någon annan arg/ledsen/besviken på den personen! Och jag förstår inte varför vissa aldrig växer upp och kan stå för sina gärningar!

Jag har aldrig sett honom så upprörd, så ledsen och så arg! Det gjorde ont i mig. Att en annan människa kan göra en så illa med ord. Hur kan man vilja göra någon som egentligen står en så nära så illa!


5månader..

är min pluttis imorgon! Ja vad ska man säga, men vid 5 månader betyder också nästa vaccinations-spruta som tas på tisdag! Hjälp mig klara av detta! Jag gissar på att även denna gång det är 2 sprutor, men vi får väl se om han är frisk för igår hade han fortfarande feber!=/ Men det är helt otroligt egentligen att de små kan va så pigga med sådan feber! Men sen säger det ju pang också och då är allt fel!

Helgen har gått lika fort som vanligt, dock har vi inte varit lika duktiga som förra helgen! Igår blev det lite fotboll, konstgräscupen var igår, höll på från 8.00 men vi var där typ 10.00 fick sett 2 av Glenns kusiner spela och sen kollade vi lite på sollebrunns p-11. Vi hann med en promenix till Sandra o Martin mellan det också. PÅ eftermiddagen kom dem och grilla, sen åkte vi ner till mamma o pappa efter dem åkt hem! Pappa hade i fredags varit och köpt nintendo wii, bara sådär! Jaa för att mamma råkat säga att "det här var ju rätt roligt" när de hade spelat hos Lotten & Fredrik förra söndagen då hon slog Charlotte o Emilia med hästlängder i rockring! Så vi spelade lite bowling igår!

Glenn åkte för en stund sen för att hjälpa sin pappa med tipspromenaden i.o.m att folk som skulle gjort det inte dök upp! Så jaa där rök halva våran söndag! AHH! Han lär ju va kvar där tills det är slut, och kanske t.o.m får gå och plocka ner frågorna! Jaa vad ska jag göra?? Någon som har ett förslag?

So long!

zzzzz...

Jaa snart somnar jag nog med datorn i knät! Nu börjar det kännas ordentligt att man inte har sovit särskilt bra i natt! Men dagen har ändå gått förvånadsvärt bra! Linus vaknade runt 12, åt lite potatis/palsternack-pure och tillägg sen for vi ner till sollebrunn. Tänkte hälsa på hans mormor som jag trodde var ledig, men nee ingen mormor hemma. Så då fortsatte vi gatan ner till min mormor, hon var dock inte hemma men det var morfar och Alex! Mormor o Jenny hade nämligen begett sig till IKEA=) Hade gärna åkt med, men tur är väl att jag inte gjorde det! Tror inte plånboken hade tillåtit det just nu! Men får bli senare! De kom ungefär 20 min efter mig, mormor hade köpt garderob och ett skåp till badrummet, jättefint! Nu slipper hennes saker stå på golvet! Blev fika där, hämtade Vilmis hos Ellen och ett besök på ICA där vi skulle köpa glass och såpbubblor, men det hade dem inte så fick ta en snabbis till hoppa hage! Där hade dem massor 5kr/st tyckte jag var billigt? Men kan ju inte säga vad de brukar kosta eftersom jag inte ens kommer ihåg sist jag köpte det! Sen åkte jag och Linus hem, Glennis kom inte mycket senare! Dock försvann han ner till pannrummet på direkten. Vi har nämligen haft ett konstant tjut i sovrummet (där är det som tydligast, på kvällen) sen vi satte in värmepumpen så nu förlängde han några slangar som tydligen kunde varit för korta så nu hoppas vi på att tjutet är borta i natt!

Sedan har vi grillat och ätit oss supermätta (som vanligt äter man för mycket) sen blev det "Så ska det låta" i alla fall för min del. Glenn skulle upp och lägga Linus (vilket inte händer jätte-ofta!) som hade sovit 1½ timma innan men det var Glenn som sov när jag kom upp efter programmets slut. Jag skickade ner honom och så tog jag över prinsen somna på 20 min;) HM! Nu kollar han på en film han började se igår men som vanligt somnade gott ifrån i soffan! Nu ska nog jag ta mig upp och förhoppningsvis få min plutt att sova i sin säng! Dvs lyfta över honom försiktigt från våran!

So long!


solen strålar idag med..

En tvätt är på, promenad har vi hunnit med och nu sitter jag här! Egentligen borde jag försöka vila lite jag med nu när han sover! Han är fortfarande lite sjuk och inatt skulle han inte sova i sin säng! Vilket betyder att hans mamma inte sover särskilt bra! Han snurrar runt som bare den! Vet inte hur många ggr jag låg ute på plankan, ont i hela kroppen pga liten plats och lite sömn! Men som sagt solen är här i alla fall!

Ikväll hoppas jag på grillning, får se vad jag hittar i affären sen! Kanske är fotboll idag med? Får kolla med mamma. Mormor fick en ny spis i onsdags och det var hon himla glad för! Hon ringde om att en platta inte fungerade så kom dem och kollade och sa att de andra såg ju inte så bra ut heller, "vill du ha en ny spis?" Vem svarar nej på en sådan fråga??

Nee nu ska jag se om solen hunnit komma in på altanen!

So long!

sol,sol sköna sol!

Vad glad man blir av dena gula runda sak! Har visst inte skrivit på 3 veckor så får bli en kort uppdatering.

Fjällenresan var toppen! Dock var jag sjuk i början av veckan men på onsdagen började det bli bättre! Måndag var det dock storm, visade -30 på toppen, tisdagen var med kall o blåsig men sen var vädret toppen! Linus trivdes jättebra=) Resan upp gick också bra, han sov nästan hela tiden! Hemresan var lite jobbigare men kunde varit mycket värre.
                                 


Påskveckan gick fort den med! På långfredagen hjälpte vi mormor och morfar att flytta! Ja, jag gjorde kanske inte så mycket men jag var med! Gick en sväng till Malin och träffade henne och Anna, blev en snabbfika och åter till lägenheten! Påskafton påskade Linus hos sin mormor o morfar och gammelmormo o gammelmorfar och på kvällen farmor och farfar! Påskdagen spenderades i trägården och eftermiddagen middag hos gammelfarmor o gammelfarfar därefter kalas hos Sara!

I måndags kom Pettersson=) Hämtade henne vid bussen och så blev det lite handling, fika och promenad sen blev det grillning som jag och Malin skulle fixa då Glennsan höll på med träden men han fick ta en paus från det och komma för att hjälpa oss! Årets första köttgrillning var utsökt, dock åt man lite för mycket som vanligt!! Kvällen spenderades framför tv:n Van Veteren, inte alls särskilt bra! Tisdagen var slappig, promenader fika i solen, lunch inne och sedan hade dagen gått och det var dags att köra henne till bussen! Oh vad jag kommer sakna henne! Men som jag sagt jag unnar henne detta! Men vi ska ju ses en gång till innan hon åker! =)=)

Igår var jag och fikade hos mormor o morfar i deras nya lägenhet=) Jenny och Vilmis var där också, Vilma hade varit hos doktorn och fått hostmedicin igen! Dock var hon där för öronen, men ingen öroninflammation men det var rött i öronen! Idag har vi inte hunnit med så mycket, promenix och lite disk! Ska på mammagrupp idag!

So long!

RSS 2.0