sista november

Det betyder att julen närmar sig med stormsteg=) Vilket jag verkligen gillar, men som min käraste vän skrev om igår så är det inte något som alla gillar! Då det förekommer mycket bråk i familjer runt om i landet!

Dock vill jag inte tänka på detta just nu, (då jag vet att mina tankar kommer gå dit snart igen) men jag längtar till jul o den jul jag firar! I år blir det förmiddag i gendalen o kväll i sollebrunn.

Helgen har varit fullt upp i alla fall söndagen, lördagen var lugn då Glenn spelade match och då vi passade Linus på att sova och jag gjorde mitt dagliga röj sen var vi hos mamma o pappa!

Igår var jag och Linus och kollade på fotboll DM spelades hemma (rasmus var inte med då han varit sjuk i veckan) medans Glenn bytte däck på bilen. Sen var det julklappsfix och vilket jobb det var! Ja vet inte hur mycket mer jag vågar säga här, man vet ju aldrig! Men det tog tid! Sen blev det glöggfika hos mormor o morfar och tomtedragning. Nu vet vi vem vi ska köpa julklapp till från tomten!=)

Idag har vi varit nere hos mamma o lämnat Saltkråkan, då hon antagligen kommer vara sjukskriven ett tag tilll så har hon något att fördriva tiden med! Imorgon ska vi åka till stan i alla fall det ska bli mys=)

Ikväll blir det träning och imorgon startar vi med tabletterna, (sluta-röka) forhoppningsvis ska jag slippa illamåendet! Lucia är det rökstopp!


So long!


Helg

Återigen fredag, veckorna går så fort! Det är alltid skönt med helg men den är borta nästan innan den började! Ikväll tänkte vi åka ner till mor o far en sväng, får väl se hur det blir. Imorgon har Glenn match ska försöka ta mig dit och kolla! Dåligt av mig att jag inte varit iväg ännu;) Men imorgon är den ju mitt på dagen så det känns bättre att åka iväg med Linus då!

I helgen SKA också vinterdäck på, sena är vi då vi var tvugna att köpa nya! På söndag blir det adventsfika hos mormor och morfar, Glögg o pepparkakor och dra önskelista! Vi "vuxna" (sofie o rasmus räknas fortfarande som barn) ska skriva varsin önskelista med saker runt 200 kr och sen drar vi alla varsin o så är man tomte åt en person! Då får alla öppna något och så blir det inte så dyrt. BRA tycker jag! Det viktigaste med julen är att träffas!
Nu ska jag göra ett röj här hemma sen har vi lite to do´s här när plutten vaknar!




So long!


Julklappar

Idag har det diskuterats julklappar med syster o bror. Tror mamma o pappa blir glada!=) Igår gick dagen väldigt fort! Var nere på BVC o vägde o mätte plutten, hade med mig mamma så efteråt gick vi till möbelaffären och jag fick köpt en lampa att ha ovanför matsalsbordet=) Nöjd, sen blev det ICA och sen promenerade vi hemåt, Linus somnade medans vi packa varorna. Så han fick sova och äta lunch lite sent helt enkelt.

På eftermiddagen kom Jenny med barna o grattade Linus, han fick en body och en "mobiltelefon" från fisherprice men inte den stora utan en mindre ihopfällbar! Toppen tycker jag då den stora känns lite klumpig och nu kanske mamma får ha sin telefon ifred! Kvällen spenderades i sollebrunn då vi firade Martin som fyllde i tisdags, där fick vi god paj och Klings glasstårta:) Underbart!

Idag var vi nere med lite grejer till mamma o sen handlade vi och åkte hem! Vi skulle haft Amanda o Lukas (grannarna) på lekbesök men Lukas somnade lagom tills de skulle komma över så vi får skjuta upp det till nästa vecka då bror o syster skulle dyka upp ungefär när han sovit färdigt!

Nu är Glenn o tränar o Linus sover. Jag kollar på Biggest Loser och funderar på kaffe o bulle=) Nu ska jag lägga upp lite bilder också=)



Gott med tårta=)


Bus med kusinen



På lekplatsen med pappa

 

 

 

 

1-ÅRSKILLE

 

 

 

 

 

 


Startat

HAR DU JULPYNTAT???? Det var inte den glada tonen, när glenn kom hem igår! Nej sa jag, jag har adventpyntat! Men det höll inte han med om 2 tomtar står framme, o det var inte bra! Men han har ju inte ställt undan dem heller! Visste faktiskt inte själv att det skulle ligga 2 tomtar i min adventlåda men det gjorde det! Igår när jag kom hem från gamlamormor så var plutten återigen väldigt trött (å som han sov nästan 3 timmar totalt 4 under gårdagen!) så då satte jag igång med att byta gardiner, och eftersom han inte vakna så tänkte jag att jag kan ju lika gärna börja ta fram ljusstakarna och stjärnorna o vips så var allt på plats! Glenn fick äran att sätta upp julstjärnan i sovrummet då kroken från förra året var borta! Men jag har inte sett någon annan runt omkring som börjat men det är ju faktiskt på söndag=) Jag är nöjd o känner julstämningen komma smygandes men den kommer nog komma och gå flera gånger innan julafton är här!

Igår var jag också och tränade, fy vad det är jobbigt! Ska man inte känna en vändpunkt någon gång? Kanske beror på att jag ligger sjuk mellan varje pass i och för sig, men snart så! Skrev upp mig på onsdag med, sen ringde jag och skällde på svägerskan för hon var inte där. Det visade sig dock att Martin jobbade över o de var inte och hämta honom på jobbet förens vid 19-tiden så det var en okej ursäkt;) Så pratade vi om träningen på onsdag men efter jag pratat lite med Lukas så säger Sandra sen att de ska ju faktiskt ha kalas för Martin. Så jag ringde ner med en gång för att avboka mig (så jag inte glömmer av det igen). Får träna nästa vecka o så får det bli promenad i veckan istället!

Idag har jag inget särskilt på schemat förens kvällen kommer, då det är andra sluta-röka-kursen! Linusen ska vara hos mormor om inte Glenns träning blir inställd (då de har uterink i vga kanske det fortfarande inte är tillräckligt kallt och isen är för mjuk).

Jag ska åka ner en sväng till sollebrunn för att se om jag kan hitta rätt sladd till kameran så jag kan föra över lite bilder=) Sen blir det väl lite röj här hemma, det är ju inget annat!!!

So long!


Snart 1:a advent!

Förra året lämnade mamma, pappa, sofie o rasmus landet lagom till första advent! Då Linus var 1 vecka gammal åkte de till Thailand, men i år är dem hemma=) Jag strök mina julgardiner i lördags, jag har var ivrig inför att sätta upp dem sen jag fick mina nya hem i brevlådan (eller avi:n till dem) ! Idag eller imorgon sätter jag upp dem!

Igår var Pettersson här, alltid lika uppskattat av familjen Persson/Andersson Glenn var dock inte hemma mycket. Linus (mamma) älskade den fina (otroligt mjuka) morgonrocken, tack Malin! Vi åt mat och resterna av tårtan mums, och sedan satt vi på golvet o lekte med Linus samtidigt som vi fick tjötat lite!=)

När vi lämnat av Malin vid bussen åkte vi en sväng till mamma o pappa, pappa var dock inte hemma men hör o häpna både syster o bror + Christian var hemma. Blev fika där (ännu en denna dag) o lite dans av Linus sen blev det hem o kolla film. Hämtade tillbaka kameran (pappas) och sladd som inte verka vara rätt sladd nu när jag skulle föra över korten så inga kort i dag heller! Får be pappa leta upp rätt sladd!

Vi är fortfarande lite trötta här hemma men börjar väl vända lite. Pratade med syster yster förut och nu är nästintill mor o fars julklapp fixad=) Vågar ju inte skriva vad det är men det känns väldigt bra! Mamma är sjukskriven denna veckan för sin arm så det blir nog en del besök där i veckan, sen längtar hon tillbaks till jobbet;) haha! Idag ska vi i alla fall åka till mormor o morfar för att fika:)

So long!


Det var det..

Första kalaset över, oj va trött jag är idag! Linus som inte sovit tillräckligt var lite grinig i början men efter alla kommit o lite smörgåstårta i magen så var det full rulle på alla barn! Hej å hå! Det var lyckat och sista gästerna gick hem kl 01! GÄSP, jag var trött klockan 20.00=) Men det gick ju bra detta också! Linus höll sig vaken till 23.00 tror jag så han sov (tack o lov) till 07.45 idag, mamma o pappa mycket nöjda!

Fick tyvärr ingen sladd till kameran (tog dock alldeles för lite kort) så inga kort idag! Glenn är nu nere i sollebrunn o grejar med bilen?HM? eller Peters bil, jag vet itne vilket det blir! Hoppas han kommer snart. Jenny, Mikael o barna kommer inte idag då Alex har feber=( Men de kommer en annan dag, vi har varit sjuka tillräckligt så det är bättre de kommer sen!

Imorgon kommer PETTERSSON o då blir det mer tårta, inte säkert att smörgåstårtan finns kvar dock;)=( men kladdtårta har jag i mängder! Lycka till med alla barna ikväll=)

So long!


LINUS 1 ÅR

Idag är plutten plötsligt stor! Usch va fort det går, känns som det inte alls var längesen vi kom hem med våran lille! Men ja som sagt redan 1 år sen! Ikväll blir det kalas som vi hoppas blir toppen! Hinner inte skriva mycket mer nu, kanske kan skriva imorgon o lägga upp lite bilder!

So long!


Vaccinerade

Japp då var jag och skruttis vaccinerade! Idag när jag ringde så sa "vikarien" att barn födda 08 blir vaccinerade v.49 men om jag ska vaccinera mig kunde jag komma idag och då ta med Linus så får han sprutan samtidigt! Men vilket jävla vel det var där nere! USCH! Jag var där halv 2 då hon sagt att det börja 2 men när jag kommer dit står det på en skylt att idag börjar vaccinationen kl 15.00. Gick in o fråga och då var första timman till de i riskgrupperna som ska ta spruta nr2. O de som skulle ta spruta2 hade fått tid för denna. MEN de var bara 1 i riskgrupperna som blev vaccinerad då endast de som behandlas med cellgift eller har HIV får 2 sprutor! (och barn under 13) Men barn under 13 (eller i alla fall Linus) får bara en halv dos 0.25 så därför får de 2 sprutor, vi får 0.5! Vi var därifrån kvart i 3 tror jag!

Dagen har för övrigt varit fullspäckad! ÖF i morse och sedan fika hos gammlamormor o gamlamorfar. Sen hem en snabbis då Linus fick sova lite och mamma slänga i sig en lunch sedan ner för sprutan. Efter det åkte vi en snabbis till svägerskan och lämna av lite urvuxna kläder (samt hämta tillbaka kläder twinsen växt ur) och pratade av oss lite! Sen hem fixa mat, o så kom mamma, pappa och syster yster upp en sväng. Hjälpte mig att byta gardiner och kika på hur Linus rum blev! Sen for de hem igen o samtidigt åkte glenn på träning. Nu sover skrutten sött i sin säng han var jättetrött!!

Imorgon ska jag på fika hos Li, se hur de har fått det i nya lyan=) Ska bli spännande!

Ikväll är DH ska ta hand om lite tvätt först!

So long!


Vaccination

SUCKSUCKSUCK!
Min kära svägerska fråga om just detta nu i lördags angående Linus, och jag trodde man fick en bokad tid! Men inte alls så! Man får gå ner den dagen då årskullen ska vaccineras o de fick hon veta när hon ringde ner till BVC. Jaja tänkte jag, då är det väl bara att ringa, men när jag ringer ner så vet dem inte? Hur fan ska vi som ska vaccinera oss veta om inte personalen vet? Jag blir så förbannad! Ja, jag är ju vikarie här säger tanten, (vikarie som är där varje måndag) så jag undrar samma sak! (när de födda 08 ska vaccineras) "Jag vet inte om det är idag eller senare i veckan"? Det är helt otroligt, de vet inte ens vilken grupp de gäller idag!
SUCKSUCKSUCK

Igår var jag i alingsås med mamma o syster, fick köpt lite kläder (VÄLBEHÖVLIGT) konstigt nog så blir det inte så mycket sådant längre! Då man istället handlar till någon annan, vem det nu kan vara;) Men lillskrutten fick allt en liten hög med kläder han med! Fast lite får han i julklapp o sen köpte jag kalaskläder till den stora dagen som närmar sig! =) På eftermiddagen hjälpte bror Glenn att hämta matsalsbord hos mormor. Då de inte får plats med detta nu i lägenheten fick vi det! Tack säger vi! Jag blev nöjd med hur det blev! Skall dock måla det vitt dagens färg är typ gulvit, men lite färg o nytt tyg på stolarna så blir det nog göörbra!=)

Rökningen går sisådär, då vi varit barnvakter i helgen å med det vaken på natten för att mata å upp tidigt så gick inte min halvtimme! Men nya tag nu! Idag gick det i alla fall 20 min! Nästan en halvtimme!

Idag blir det en tur till Jenny för en fika när min plutt vaknar sen blir det hem o lite mer röj och ikväll ska jag träna med syster o svägerska!

So long!


3M

Motivation,  Mat, Motion. Tror att det var det 3M stod för. Igår var första mötet i sluta-röka-kursen. Hm, det kändes faktiskt rätt bra och känns som jag är motiverad men samtidigt så är jag det inte. Men tror att jag är rädd att falla dit då mamma o moster inte tänkt sluta just nu i alla fall! Men så får jag inte tänka! Vi satte egna mål tills nästa gång, mitt är att vänta minst en halvtimma innan första ciggaretten! Det blir nog tufft men jag ska försöka!

Linus var hos mormor o morfar och busade medans jag var på kursen igår och så trött han var sen! Somnade fort i bilen hem. Idag är vi lite trötta, han har redan somnat om så idag blir det nog 2 naps! Vi ska åka ner till gamlamormor o gamlamorfar sen och fika=) Känner mig fortfarande lite hängig så träningen skjuts upp till nästa vecka men då får det verkligen bli av! Åtminstone 1 gång!:p

Idag tänkte jag att vi skulle ta en kvällspromenad istället för spinning, får se vad min kära sambo tycker om detta!:) Jag ska nu ta tag i mitt kök igen, känns som man inte gör annat!

So long!


Nytt försök!

1½ vecka kvar, sen blir min skrutt 1 år!!! Det är hemskt va tiden går fort! Tänk att man inte förstår det förens efteråt! =(

Idag är jag helt slut, då jag och bror var på Ullared under gårdagen! Massa folk, men jag fick handlat det viktigaste tror jag och en del julklappar=) Men med så stor kusinskara som Linus har så är jag inte färdig än!! Rasmus verkade inte helt avskräckt för Ullared i framtiden heller så kanske blir en tur nästa år;)? Men på vägen hem hämtade vi upp en av de bästa!

Min Malin har kommit hem o som jag är överlycklig över detta! (Vet att du vill tillbaka och att det kommer vara jobbigt för dig) men jag är glad och du är ju snart tillbaka! Tack för igår och idag, MYSPYS. Linus njöt av att ha sin tant Malin här hemma! Det värmer att se!!!

Nu ska jag strax börja med maten, Linus sover som en stock! Får passa på och skala potatisen nu då lilleman ska vara med o laga mat så tar det så lång tid när han är vaken!

So long!


RSS 2.0