3 dagar kvar...

=)=)=) Ohh vad det ska bli skönt! Jag bara hoppas att solen tittar fram så mycket som möjligt! 05.00 söndagen den 29:onde mars går bilen uppåt i vårt avlånga land!=) Hoppas det går smidigt med Linus också! Har införskaffat solskydd till bilrutan och har köpt pluttisens första solglasögon! Så söt men han var inte jättförtjust, men kanske förstår att det är rätt skönt när vi kommer fram och det reflekterar starkt från alla håll och kanter!

Ledsen MP att jag förstörde dina planer, men älskar dig för att du vill spendera din sista helg i Svea på lääänge hos oss! Det uppskattas otroligt!!

Igår passade jag Vilmis från 08.45-13.00=) Vi målade påskteckningar efter vi somnat Linus och sen fikade vi! Sen lekte hon med Linus lära-gå-vagn/bil (tack vänner) hon packade i motorn och skulle ut och resa och sen flytta! Jag frågade henne om det var roligt på dansen som hon går på (missar deras uppvisning nästa lördag då vi inte kommer hem förräns på söndagen=() " ja, jag ska gå där ända tills jag blir stor och sen ska jag jobba där" Sötnos! Vi spelade lite kort och sen var det dags för Linus och få mat! Vi åkte ner och åt lunch med Jenny, Alex och Mikael, men Alex var på strålande humör och skulle inte ha det, Vilma åt 1 så där satt jag och Jenny, (Mikael slängde i sig sina och iväg för att jobba). Ja så är det när man som mamma gör sig till och lagar våfflor till sina barn;)

Idag har jag lagat mat till fjällen och ett matlass gjorde jag igår! Fått tvättat massor idag! Får börja packa lite imorgon! Sen på kvällen blir det kalas Charlotte fyller 35=) På lördag blir det slutpackning och åter kalas, Bengan fyller 35=)

Ja kanske då inte hinner skriva några mer rader innan vi åker, men lär väl ha lite att berätta när vi kommer hem.

So long!!

mathandling!

Blir det i eftermiddag med mamma, vi ska handla inför fjällen=D Vi åker på söndag=)=) Ska bli så skönt! Men finns ju lite o göra nu innan! Mest se till och ha kläder rena till min lilla spyas;) Jag ska ha med mig handtvätt!!

Helgen har varit rätt så lugn! I fredags var jag nere hos min farmor o farfar för de hade främmat av Kjell och Margareta (farmors kusin/ grannarna vid sommarstugan) och visade upp Linus. Dock var Christel och Dan-Ove där också kompisar till dem, och Christel är sååå högljudd!! När de hälsar på Kjell o Margareta i stugan så hör vi dem när vi sitter allihop på våran altan! Jaja Linus verkade inte reflektera särskilt mycket på hennes högljuddhet det var väl hans mamma som mest gjorde de! OJJ HÄR KOMMMER EN BEEEEBIS! Mm här kommer vi;) jaja Sen blev det lite kollande på fotboll och sen hem till mamma o pappa och såg på Så ska det låta och åt revben och vitlöksbröd mums!
Lördagen var lugn, diabildstittning på kvällen i gendalen! Åkte dock hem 22.15 tror jag! Var väldigt trötta!
Söndagen bestod av träning, promenad och handling. Vi var även trötta då!

Igår var jag och träna, skulle vart release på nästa Bodyvive pass men nee då var Annelie sjuk så blev inte det! Jag som inte riktigt kännde för att träna men tänkte att "va fan det är roligt och se hur det nya passet är" men icke icke! Fick världens huvudvärk efter det (tror jag var så trött, Linus vaknade 05.15 o sen ville inte han sova) det änna svarta för ögonen i duschen så jag gick och lade mig vi 21 igår!

Idag så ska jag ju som sagt åka och handla, blir nog en tur ner till gammlamormor och gammlamorfar här om en stund! Fick beställt gardiner idag till vardagsrummet och dra på lakan (det är det bästa, eftersom dem verkligen sitter kvar och så som jag snurrar runt när jag sover behövs det!). Dock kommer inte lakanen förräns 25 maj stod det och det tycker jag låter lite konstigt!! HM? Gardinerna skulle nog komma innan påsk iaf!

Nej nu ska jag diska upp efter frukosten och sen väcka pluttis och åka ner till byn!

So long!


4 månader..

... sen exakt på tiden började vi göra oss i ordning för att åka till BB. Och dagen därpå 05.22 är vår prins född! Det är nästan skrämmande vad tiden går! Men det går ju inte heller att stoppa den! Att Linus har blivit så gammal;) betyder dock att min älskade MP åker ifrån oss snart! (jag unnar dig det men jag måste få tycka lite synd om mig) Men vi får försöka hinna träffas så många ggr som möjligt!!

Idag har vi varit på mammaträff, vi pratade barnmat. Det är dags för smakportioner nu. Linus är väldigt intresserad av vad vi dricker men vad vi äter är han bara intresserad av om han får sitta i knät samtidigt som vi äter. (Detta händer bara när han är riktigt kinkig och inte vill sitta eller ligga) Men jag ska börja med babysemp2 nu imorgon, eller när sista påsen av 1:an är slut! Hoppas på att det blir lite mindre spya när ersättningen blir lite tjockare!

Farmor passade Linus nu ikväll när jag var och tränade, Glenn var på bolagsmöte! Så om det händer en gång eller två när man vill träna tycker jag det är ok, men jag skulle inte orka eller vilja behöva fixa barnvakt varje gång. Då hade man isåfall fått trappa ner på träningen eller träna en annan dag som passar bättre!

Imorgon ska pluttis vägas och mätas! Jag är faktiskt väldigt nyfiken, för han har blivit tung! (om man jämnför med innan) Men vi får se vad vågen säger! Sen måste jag fråga om vi behöver väcka honom under bilresan när vi åker upp till fjällen, i och med att de gärna kan somna väldigt djupt. Men är kanske inte så farligt när han ändå är såpass stor!

Tyvärr ligger Frölunda under med 3-0 mot HV71 just nu, dock till sambos stora lycka. inte MIN! Men bara första matchen som tur är !! Ne nu får jag väl hålla tummarna och se sista perioden!

So long!


kaffe och glass..

Blir tilltugget idag till Greys. Gott!

Jag kom på förut att vi åker till Stöten om 2 veckor! Det ska blir såå skönt! Jag längtar verkligen! Men kan ju vara att jag bara går här hemma, gör ungefär samma sak dag ut och dag in, vecka ut och vecka in! Men ser verkligen fram emot detta! Åka lite skidor, promenera i solen och sitta ute på afterskin och bli brun;) Ja är man uppe i fjällen senare på året (och vädret är bra) så kan man faktiskt bli riktigt brun! För måånga år sen när vi åkte upp sent så var jag brunare när vi åkte därifrån (i ansiktet) än när jag varit på Kanarieöarna med farmor o farfar och malin i januari tidigare det året.

Glenn var hemma tidigare idag, halv 5 faktiskt! Men han var ju inte hemma särskilt länge halv 6 började träningen! Jippijippi!! Men nu är han hemma och han sitter i sin fåtölj och kollar på tv och jag sitter här;p Ne nu får jag vara lite social innan greys börjar!

Ha en trevlig kväll!!!

So long


2 timmars umgänge

Ja, det fick jag och min sambo igår och då satt vi framför tv:n pratade i reklampauserna om vad som hänt under dagen! Oj va roligt! Haha jag börjar förstå hur mamma haft det i alla år! Men pappa har ju iaf slutat i styrelsen och fotbollssektion, nu är han bara tränare och involverad i konstgräsplan!;) Det ni! Nej så farligt har nog varken mamma eller jag det!

Men jag har i alla fall en snäll sambo som låter mig kolla på alla mina serier, just nu följer jag dock bara två men ändå! Greys är han också rätt noga med att se men Desperate inte särskilt! Dock kommer ju han in i serien ändå och frågar vad som hänt den kvarten han missade igår! Haha!

Idag har vi varit och hälsat på gammlamormor o gammlamorfar! De hade varit och beställt ett nytt köksbord! Hon var så nöjd så! "jag tänker inte ta med mig det här gamla bordet" Dock förstår jag henne, klart man vill förnya sig lite och de har ju bara haft det gamla i 35år! Men trots deras barn, barnbarn och dagbarn så är bordet ändå inte så slitet som det borde vart med så många barn! Men om Linus blir som sin pappa var när han var liten så lär inte det nya bordet va lika fint!!!!

Ikväll ska Glenn träna och då ska jag och Linus bada tänkte jag! Eller Linus i alla fall! Får se om jag får tid med det!

Ne nu ska jag gå och göra lite nytta innan jag sätter mig i solväggen igen!

So long!

Ber om ursäkt!

Ja, alla hockeyfans, men jag tror dock inte det är några sådana människor som läser min blogg. Men fick påpekning av min syster förut, det var Linköping-Skellefteå som möttes igår inte Södertälje!

Min sambo var hemma 17.45 idag, 18.30 skulle han på styrelsemöte med fotbollen! JIPPI måste också säga att han har ännu inte kommit hem! Jag ringde honom 16.30 och frågade om han var på gång hem? Men nee, men jag hade redan börjat med maten (som jag inte hade tillräckligt med potatis till så min kära syster, tack ännu en gång fick komma hit med det) så han fick helt enkelt värma när han kom hem! Dock när han kom åkte jag och Linus till mormor o morfar och alla var faktiskt hemma! Helt otroligt inte vanligt en vardagskväll!!

Pluttis somnade gott på vägen hem så nu ligger han o sussar sött i sin säng! Jag väntar på Glennis och nu börjat desperate! Får man ej missa!!

So long!

sol=)

Äntligen lite sol i vårt kalla land! Blev riktigt glad när jag vaknade upp och himlen var blå och solen sken. Men min lilla prins somnade efter frukosten när vi låg och gosade och vaknade 10.15 så då blev det mat och lite lek. Sen kom vi äntligen ut och han somnade så gott! Ställde honom på altanen och när jag kom in och gick för att kolla så jag såg honom ordentligt genom fönstret hade mössan åkt ner över hela ansiktet men dock vaknade han när mamma var där för att rätta till den, sen har han varit småkinkig hela dagen. Nu efter 1 timmas kämpande somnade han!

Min huvudvärk släppte i alla fall igår efter att jag fick sovit 2 timmar när Glenn kom hem! När jag vaknat till och vi ätit middag kom Ove och Lotta och hälsade på. Kollade lite på hockeyn till min kära sambos glädje gick HV71 vidare! Vi orkade dock inte kolla på södertälje-linköping färdigt, efter deras 5:e period gick vi och lade oss!

Ikväll ska Glenn på styrelsemöte så då åker nog jag och Linus ner och hälsar på mormor och morfar, antagligen är väl morfar o morbror på träning så kan ju va så att det bara är mormor hemma! Till helgen skall vi kolla på diabilder från när glenn och hans syskon var små, ska bli roligt. Har knappt sett kort på dem när de är riktigt små (kan bero på att det nästan bara är taget med dia då!)

Nu hoppas jag min sambo kommer hem i tid idag för jag är vrålhungrig har inte hunnit äta lunch!


Pappa är rolig!


mammas sötnos

So long!

huvudvärk

Vaknade med huvudvärk som faktiskt gick över, men dock bara 2 timmar. Nu är den tillbaka igen, och jag vet inte hur mycket vatten jag druckit! Men ne fick bli att ringa ner och avboka träningen=( Jag var så himla sugen men får väl vänta tills torsdag!

Helgen har varit lugn, i fredags kollade vi på fotboll sen åkte vi till mamma o pappa en sväng! I lördags var vi och kollade på fotboll igen, sen var vi en sväng i gendalen och sen hem och kolla på melodifestivalen, och vilken chock! Jaa det kan man säga! Men jag som inte röstar har väl ingen rätt att klaga! Inte för att min röst hade spelat någon roll!!

Igår var vi och hälsade på Pernilla o Bengan och barna, sen kom Sara som jag träffade i Säffle och hälsade på med sin pojkvän och deras bebis=) Han är snart 9 månader, det var roligt att träffa dem! Sen bjöd vi hit Pernilla o Bengan + barn på middag, inte Pernilla då som äter sina soppor! Men visst hon har gått ner bra mycket, men det är nog väldans svårt när man börjar äta!

Idag har jag tagit det mest lugnt, strykit och diskat. Har precis varit och handlat och sötnosen somnade så gott på vägen hem! Men i förmiddags slog alla rekord, när jag lade mig brevid honom somnade han på ½ minut! Så trött!

Men det var ingen lång sovstund nu! ´Måste kila

So long

helgen närmar sig!

Har egentligen inget särskilt att se fram emot, men bara skönt att det är helg! För mig spelar det väl egentligen ingen roll vad det är för dag, men jag får kanske se min sambo lite mer när det är helg i alla fall!

Imorse var han så gullig och gick upp halv 6 och gav Linus mat så jag fick sova! Han kom upp och lade honom i sin säng men jag fick allt hämta honom rätt så snart! Sov till 07.00, vi gick upp och jag åt frukost gosade lite sen gav jag honom mat igen. Efter det blev det en promenad, blev en längre än vanligt (stolt) men det var ju så himla härligt väder i förmiddags! Men sen började det ju snöa=( Jag är så fruktansvärt trött på detta fram o tillbaka! Ge mig VÅR!!!!! (vill dock ha snö när vi beger oss till fjällen, vilket börjar närma sig nu!)

Linus sov 3½ timma på förmiddagen idag och då fick jag strykt (hur stavas det?) 4 tvättar och tvättat 2, diskat och höll på att hinna med lunch också, men just som tallriken stod i mikron vaknade prinsen! Gav honom mat, sen låg han så snällt i babygymmet medans mamma åt!

Fick idag ett överraskande besök av Kajsa och A-K det var roligt! Vicky och Kajsa hade köpt så söta "mjukistofflor" till Linus=) Oh gud vad han gjorde sig till och skratta och greja!=) Charmtrollet mitt!

Ikväll har jag tränat och det kändes riktigt skönt när jag var där nere, har nog kommit över den jobbiga månaden nu tror jag!=)

Imorgon blir det kaffe hos min mormor och så ska jag nog åka ner till min mamma och tjöta lite också. Hon är ledig imorgon vilket betyder att hon är hemma och städa! Roligt sätt att spendera sin lediga dag i veckan på eller hur??

Ne nu får jag nog vara lite sällskaplig!

So long!!

Lite bilder

här kommer lite blandade bilder!


               Linus och Vilmis ser på tv=)






'











Onsdag

Ja nu har halva veckan redan gått! Jag är helt slut redan! Men är nog anspänningar sen innan dopet, nervositet för själva dopet, och för att ja någon skulle dyka upp vilket personen inte gjorde!! Men förhoppningsvis får jag sova ut i helgen!

Plockade ner släktsängen i måndags, eftersom min syssling ska ha en lite bebis idag tror jag det var sagt, men man kan ju gå över tiden har vi fått erfara! Men hennes mamma ringde i alla fall mig i söndags och förberedde mig så jag tänkte det var lika bra och packa ihop den med en gång, så jag slipper stressa med det när hon ringer och säger, jag kommer om en kvart och hämtar den!! Så nu har Linus (eller rättare sagt skulle) sovit i sin stora säng i 2 nätter! Sängen är egentligen inte särskilt stor bara att släktsängen är så liten och har haft sänghimmel så för honom känns det tomt och stort tror jag! Han har vaknat vid 2 tiden både natten till igår och natten till idag, men han har somnat nästan innan jag tagit upp honom, men går inte och lägga ner honom i sin säng! Men inatt ska jag nog testa att gå ner och ge mat och sen lägga honom i sin säng igen! Men när han vaknade vid halv 6 i morse och åt och sen lade honom där hjälpte inte det heller iofs men ett försök är det väl värt!

Idag har vi varit nere och hälsat på min farmor och farfar, hon ringde i fredags och sa att hon köpt en pyjamas till honom i strl 50-56, "han är ju så liten, så den måste ju passa, men det kanske är för litet?" Jo det trodde nog jag, men den såg nästan ut som en 68:a så den kan han nog faktiskt ha!

Idag har glenn möte på jobbet, så vet inte riktigt när han dyker upp, prinsen sover gott efter vår promenad i den sköna vädret! Där inte vinden kom åt var det faktiskt riktigt skönt, och idag fick jag faktiskt ta av mig vantarna efter halva turen!

Nej nu får vi försöka göra någon nytta!

So long!


Nu är det över!

Hade dop för min prins i söndags. Gick förvånadsvärt bra!!!! Han var jättesnäll i kyrkan och efteråt också! Inte ett pip! Och spydde nog mindre än vanligt också faktiskt! En väldigt lyckad dag! Får tacka alla ännu en gång för allt! Sen fick jag ju världens överraskning också! LINDA kom=) Malin (jag förstår inte hur du klarat av det) har hållit detta hemligt för mig i flera veckor! Ja du har ju iofs dragit dina vita lögner också!! =) Haha. Men oj vad glad jag blev! Var längesen jag blev så glad för att träffa någon! (var väl när malin kom hem då, men det var en annan lycka eftersom man visste att vi skulle ses)!

Ja presenter fick han i alla fall, hur mycket som helst! Ett tåg, lära gå vagn, fotoram, fondkonto, koppar, mugg och tallrik, gosedjur, bordsflagga, tavla, sparbössor, min egen barnkammarbok, "spårvagnsdragväska", halsband. Ja jag har säkert glömt något.

Men som sagt var han ju jättesnäll hela dagen, blev lite och då menar jag verkligen lite kinkig när alla hade åkt. Men han somnade i vagnen hem, dock bara 1 timma, vi fick gå upp och lägga oss alla tre en stund och då somnade han! Tack mamma o pappa för all hjälp!!

Idag har Linus dock varit lite kinkig men jag tror att han är väldigt trött! Men sova är ju inte roligt!=) Men nu fick jag honom nog att somna till ordentligt! Bara varit ca 10 powernaps idag annars! Jag trodde jag och Pernilla skulle ut och gå idag men honhar inte hört av sig! (vilket jag tog för givet att hon skulle göra eftersom hon var i stan i förmiddags!) Men men, får väl bli en kvällspromenad vi familjen!

Igår var jag och tränade igen, men fick ett väldigt o-ut-tänjt-gummiband! tyckte jag var så stark förra veckan! Kunde inte sträcka ut det lika mycket igår! Men men! Har inte riktigt lika mycket träningsvärk idag i alla fall! =)

Ne nu får det nog bli till att göra mat!

So long!

Magont!

Ingen dålig magont, men klart ont gör det! Har sådan träningsvärk sen i måndags! Men gud va roligt det var! Lite andra steg och övningar men det är instruktören som gör det! Det blev dock inte sängen så tidigt som jag hoppades på då Linus var vaken halv 9 när mamma kom hem! Tillslut vid halv 11-11 somnade han! Och vi somnade lika gott!

Igår var jag i församlingshemmet och fick en genomgång vart allt fanns, och nyckel så vi kan åka dit och duka! Dock kostade varje duk 200:- att hyra, för mangling och tvätt! SVINDYRT tycker jag! Får bli ett annat alternativ, räknade på det och det hade nog minst gått på 2500:- eftersom vi är stor släkt då! Sen var det rätt lugn dag, jag fick gjort lite på eftermiddagen, sen iväg till frissan! Så skönt att få lite blonda färger i håret igen!=) Kvällen bestod av Desperate Houswifes och sen sängen!

Idag har vi varit hos gammlamormor och fikat, Vilmis och Jenny var där också! Vilmis höll honom x antal ggr! Det vart trevligt, nu har jag precis diskat och funderar påå om man skulle ha lite lunch eller i alla fall något i magen? Prästen kommer hit vid 17-tiden för dopgenomgång, något förslag på psalmer? O säg inte "Tryggare kan ingen vara"! Den har jag redan bestämt och alla jag har frågat idag har sagt den! Min mamma, pappa, mormor och Jenny!! Jaja prästen har nog förslag!;)

Idag kom ett paket på posten, oj vad nyfiken jag blev! Till Glenn Andersson Sandra Persson och lilla Linus. Första tanken var ERIKSSON men jag kännde inte igen handstilen så lade ner det ganska fort! Vände på pakete Avsändare: Anton Strömberg Oj va roligt=) (Glenns lumpenkompis) Han och Lotta som hans tjej heter (Glenn kommer aldrig ihåg det, men nu vet jag och jag kommer komma ihåg det!) kan tyvärr inte komma på söndag, men de skickade en doppresent! En söt nalle! Så gullligt av dem!!! TACK TACK!!

Nee nu får jag nog stoppa något i magen!!


So long!


måndag

Så var det måndag igen! Veckorna går väldigt fort tycker jag, även om dagarna kan kännas väldigt långa och enformiga ibland. Min nervositet är över och min syster klarade uppkörningen! GRATTIS TILL KÖRKORTET! Oj vad hon kört bil i helgen!! =) Men det är väl inte så konstigt! Gjorde jag nog med i början!! 

Jenny, Vilma och Alexander var här och fikade i fredags. De hade dock med sig pannkakor till barna, deras lunch! Och jenny hade med sig 1 bananlåda med kläder, har inte öppnat den ännu och kollat vad allt är! en bilarnstol, (nästa strl), en lära gå vagn, en bärsele och en barnstol=). Glenn blev inte lika glad;) haha jodå! När det var dags för dem att åka hem ville inte barna detta! De som skulle hälsa på Linus satt vid datorn och tv:n. Så de fick stanna med mig en stund, körde ner dem efter 1 timma pch åkte och handla samt gratta syster yster! På kvällen åkte vi ner en sväng till mor o far, såg på Så ska det låta som äntligen börjat igen!!

I lördags bar det av till överby, jag, Linus, mamma och Jenny. Fick köpt 2 par byxor 1 kjol lite linnen och t-shirtar! =) Det gjorde gott! Kan nu lägga undan mammabyxorna eller skicka dem till sandra om hon kan ha dem!! Glenn spelade hockeymatch och sedan åkte han och Pernilla till Jönköping och hälsade på Peter och Amanda, de var hemma run 4 på morgonen! Jag tillbringade kvällen även i lördags hos mor o far!

Igår hände inte mycket i detta hus! Vi gick alla upp klockan 11, (Linus och jag var uppe vid 7 först). Vi såg målgången för vasaloppet, sen kom Sofie och Rasmus en sväng, (antagligen bara för Sofie ville köra en sväng;D) Sedan åkte vi upp till gendalen, fikade med glass och kaffe. Lite senare kom Pernilla, Wilma och Tildé, ja herregud säger jag bara, vilket liv! De hade sådan jädrans energi va! Tildé var spiderman;) När de började lugna ner sig ja du började Glenn liva upp dem, SOM VANLIGT!!!! Sen var dem 3 ute och körde bil en stund! VI åkte hem och åt mat och sen blev det promenad innan Beck, dock såg vi inte färdigt då vi kom på att vi sett den och kom ihåg slutet. Då blev det sängen!

Idag har jag och Linus varit med pappa på Rygg o Ledkliniken i trollhättan. Nu får han ta det lugnt igen! Dock känner han ju sig bättre i benen men nu ska han tillbaka på måndag igen och få ett program han ska köra! Och blir inte detta bra kan det bli operation=( Ja vi får väl se! Nu har jag äntligen fått somnat min prins. Ikväll ska det tränas=) Ska bli skönt! Sen blir det nog sängen tidigt idag med!!

Snart dop=)

So long!

RSS 2.0